BUITEN- EN BINNENWERK

HET AMBACHT WAARIN VAKWERK ZICHTBAAR IS

De afwerking van het schilderwerk beïnvloedt de uitstraling van een ruimte en een pand. The Colourist begrijpt dat. Daarom is persoonlijk tijd nemen voor de projecten belangrijk en kijk ik naar de gehele ruimte. Van wand tot kozijn, van deur tot deur en van plint tot plafond.

Het meest besproken onderwerp: het Hollandse weer. Dat heeft grote impact op het buitenschilderwerk. Kwalitatieve onderhoud en duurzame bescherming van het houtwerk is belangrijk. Ook de duurzaamheid ervan. De expertise van The Colourist wordt des te meer zichtbaar na een paar jaar. Wanneer je ontdekt hoe de verf zich houdt. Een goed begin is het halve werk.

MONUMENTAAL RESTAUREREN

IN HISTORISCHE RUIMTEN IS VERF ONDERDEEL VAN ‘T MONUMENT

Stijlkamers, kerken, historische binnenruimten en monumentale panden. Al vele restauratie opdrachten zijn succesvol uitgevoerd. Kleur geeft uitstraling en betekenis aan een gebouw, interieur of wandkunst. Het is niet eenvoudig om passende kleuren te kiezen bij de historie van het betreffende monument. Ook zijn er vanuit monumentenzorg restricties in het kleurgebruik.

Een monument eigenaar kan niet zomaar historisch lijkende kleuren kiezen. In dat geval biedt kleurhistorisch onderzoek hulp bij het maken van de juiste kleurkeuze. Sommige gemeenten ondersteunen eigenaren hierin. Kleur zegt iets over het gebouw en de geschiedenis.

AIR ASSISTED AIRLESS

SPUITSYSTEEM GEBRUIK 3-6BAR PERSLUCHTDRUK

Luchtondersteund Airless (Air Assisted Airless) wordt meestal gebruikt om grotere hoeveelheden kwalitatief hoogwaardig af te werken. Voordelen van luchtondersteund airless zijn: door luchtondersteuning minder druk noodzakelijk, dus minder nevel, een fijnere afwerking en beter controleerbaar dan airless.

In de afgelopen jaren is het gebruik van airless verfspuiten flink gestegen, en dat heeft een reden! De verf wordt met een airless verfspuit onder hoge druk door een spuitmond geperst waardoor zeer kleine druppels ontstaan, als een soort nevel. Hierdoor kan de verf als het ware gesproeid worden op het oppervlak. Doordat het zeer kleine druppels betreft ontstaan er niet snel lopers en is het behoorlijk gemakkelijk om een egaal oppervlak te spuiten.

avada-cafe-logo-footer